המדובר במושגים בולטים בהליך פשיטת רגל ובהוצאה לפועל כך שאין זה פלא שרבים מתבלבלים ולא בהכרח מבינים את ההליך המתאים.
הליך פשיטת הרגל למעשה נועד עבור חייבים אשר אין באפשרותן לפרוע את חובותיהם לנושים ונקלעו למצוקה כלכלית וכלל שעומדים במספר תנאים מקדימים פונים הם להליך פשיטת רגל. מטרת ההליך הינה כי בסיומו החייב יפרע חלק מסוים מחובותיו על ידי מימוש נכסיו ולגבי היתרה יקבל פטור. משכך, בסוף הליך פשיטת הרגל ימחקו כל החובות של החייב והוא יכול לפתוח דף חדש בחייו.
לעומת זאת, כאשר אנו מדברים על איחוד תיקים רבים נוטים לחשוב כי המדובר במחיקת החובות אך למעשה מדובר באיחוד כל התיקים והחובות שעומדים כנגד החייב על מנת שיוכל לשלם אותם במרוכז כולל הריביות וההצמדות לכל הנושים.
למעשה, קיימים הבדלים במטרות בין הליך איחוד תיקים להליך פשיטת רגל אך גם יש עניינים דומים. כך למשל, בשני ההליכים מעוכבים ומבוטלים עיקולים כנגד החייב וכן מוטלות על החייב הגבלות שונות אשר מטרתן למנוע מהחייב ליצור חובות חדשים. כמו כן, בשני ההליכים נדרש החייב לעמוד בצו תשלומים חודשיים הנקבע בהתאם ליכולת ההשתכרות של החייב.
בוחרים בהליך המתאים ביותר לכם
איחוד תיקים פשיטת רגל לאדם פרטי ולחברה ומה שביניהם יוצר לא מעט בלבול וחייבים רבים לא יודעים איזה הליך מתאים להם? מה ישרת בצורה הטובה ביותר את האינטרסים שלהם? וזאת לאור העובדה כי על מנת להגיע להחלטה הטובה ביותר יש לבחון בכובד ראש שיקולים שונים: סך החובות, כמות הנכסים שיש לחייב הניתנים למימוש, סוגי הנושים וסדר הקדימויות שלהם, יכולת הפירעון של החייב וכדומה.
כך למשל, כאשר החייב יכול לעמוד בתשלום חובותיו בתוך זמן מוגדר מראש והוא מחזיק בנכסי נדל"ן אשר לרוב המחירים עולים עם השנים, יהיה יותר נכון עבורו לפנות להליך איחוד תיקים, לפרוס את תשלום החובות ובכך לשמור על נכסיו.
אך לא תמיד המצב הוא פשוט וברור ועל מנת להחליט בחכמה איזה הליך מתאים מומלץ להיעזר בעורכת הדין דנה פלד המחזיקה בידע עשיר בתחום ובניסיון מוכח של שנים רבות ותוכל לעמוד לשירותכם.